- 19 Temmuz 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Ayşe Kadaifçi
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme230
Tek malzeme ile rafine şeker, nişasta eklemeden yapabileceğiniz kayısı pestili tarifi geldiii🥳
Püf noktaları👇🏻
– Olgun ve lezzetli bir kayısı kullanılmalı
– Kurutma makinesi yoksa güneşten faydalanılmalı ancak direk güneşte değil, dolaylı güneşi alan bir ortamda rengi bozulmadan kurutulmalı
– Nemli havada kurutulmamalı
– Yağlı kağıda dökerken incecik olmasına özen gösterilmeli
Püf noktalarına uyulursa yapılamayacak bir şey yok. Yaz günü pişirme yapmadan yapabileceğiniz nefis bir tarif🫠Yapamayanlar yazdığım püf noktalarına uymadıkları için sorun yaşıyorlar. En çok gelen sorulardan biri de “fırında kurutsak olmaz mı” olur elbette ama astarı yüzünden pahalıya gelir😉Son olarak ben iyi kuruttuğum için oda ısısında kavanozda muhafaza ediyorum ve küflenme olmuyor. Küflenme iyi kurutulmamaktan olur ❗️
Ben bu sefer dondurucudan çıkarttığım kayısılar ile yaptım. Hepsi babacığımın ağacından toplandı🫠Çözünmesini beklemeden kayısıları, mutfakta elim ayağım olan @defyaailesi blendtec robotumdan geçirdim. Daha sonra da kurutucuda 50 derecede yaklaşık 4 saat kuruttum ve gördüğünüz kıvamda, rengi bozulmadan nefis pestilim hazır oldu🫠🍑
Yapanlara afiyet olsun 🫠🍑🙋🏻♀️
Yorum Yap